Voedselsystemen op het kruispunt van wereldwijde uitdagingen
17/05 - 30/11/2022

Georganiseerd door de Coalitie tegen de honger in samenwerking met Be-cause health

Dinsdag 17 mei, 9.30u – 16u

Een dag vol workshops, georganiseerd door de Coalitie tegen honger, om de verbanden te bespreken tussen voedselsoevereiniteit en verschillende kwesties: klimaat, migratie, gender, biodiversiteit, handel en gezondheid. Ga met ons in debat om de samenhang van onze campagnes te versterken.

We nemen een hele dag de tijd om verder te kijken dan onze neus lang is. Want we weten dat alles met elkaar verbonden is. Het is onmogelijk om oplossingen voor klimaatverandering voor te stellen zonder het over landbouw te hebben. Hoe kunnen we beweren duurzame voedselsystemen te ontwikkelen zonder de genderproblematiek aan te pakken? Vaak concentreren NGO’s en geëngageerde burgers zich echter op één strijd zonder de tijd te nemen om mensen te ontmoeten die zich via een ander thema inzetten voor een meer rechtvaardige en duurzame wereld.

Daarom slopen we vandaag de muren. De Coalitie tegen honger brengt leden van platformen bijeen die zich bezighouden met vraagstukken rond klimaat, biodiversiteit, migratie, gender, handel en gezondheid. In 6 workshops analyseren we de uitdagingen en de kansen die deze thema’s verbinden met voedselsoevereiniteit.

Expert of nieuwsgierige burger, u bent van harte welkom om uw vragen en bedenkingen te komen delen!

Meer informatie en inschrijvingen