Update Body & Rights e-tutorial
26/05/2021

Beste leden en vrienden van Be-cause health

Zonder twijfel bent u bekend met Body & Rights, de e-tutorial over seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR). Wij zijn heel blij om u nu de grondig vernieuwde versie van de e-tutorial te kunnen voorstellen. 

Met de steun van Be-cause health en de Belgische Ontwikkelingssamenwerking werd de e-tutorial geëvalueerd door hera – Right to health and development, en geüpdatet door Sensoa. De thematische experts van ITG, DGD, Enabel, Çavaria, GAMS, Plan België, UCOS, FOS, Memisa, ICRH en Médecins du Monde hebben belangrijke inhoudelijke bijdragen geleverd.

Body & Rights richt zich op iedereen die actief is in de internationale samenwerking. Het is een platform dat een schat aan informatie herbergt over seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR). Zowel ervaren als nieuwe krachten kunnen er bijgevolg heel wat leren. Van begrijpen waar SRGR werkelijk over gaat tot SRGR op de agenda krijgen en houden.

Thema’s als veilig bevallen, seksueel geweld, kindhuwelijken, genitale verminking, hiv, soa, gezinsplanning en seksuele rechten komen aan bod, met concrete suggesties over wat de cursist kan doen. Bijzondere aandacht gaat naar jongeren en seksuele minderheden. Daarnaast laten we diplomaten Hannelore Delcour en Dirk Brems, Enabel SRGR-experte Marleen Bosmans en Memisa projectverantwoordelijke Anna Salvati aan het woord over hun ervaringen in het veld. Het certificaat dat kan worden behaald, is erkend door de Belgische ontwikkelingssamenwerking.

Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen op de website www.bodyandrights.be. Om de verschillende modules te zien volstaat een e-mailregistratie.

Meer informatie vindt u in de brochure. Als u graag een (digitale) presentatie wil over het platform, aarzel dan niet om contact op te nemen met marlies.casier@sensoa.be. Wij bekijken graag met u hoe de e-tutorial u en uw organisatie van dienst kan zijn en hoe we kunnen samenwerken aan seksuele en reproductieve gezondheid en rechten voor iedereen.

Met vriendelijke groeten,

De SRGR-werkgroep