Oproepen voor voorstellen
07/06/2019

Onlangs is een aantal oproepen tot het indienen van voorstellen gepubliceerd voor deskundigen, alumni en/of jonge onderzoekers op het gebied van de internationale gezondheidszorg. Dit is een overzicht:

60ste Colloquium van het Instituut voor Tropische Geneeskunde Antwerpen, 9 & 10 oktober – Uiterste termijn 16 juni

Het ITG nodigt onderzoekers uit om abstracts in te zenden voor posterpresentaties op het 60e ITG-Colloquium. Tijdens dit evenement wordt ingegaan op de huidige uitdagingen van de wereldwijde gezondheid, met een specifieke focus op migratie, klimaatverandering en technologische innovatie. Meer informatie over het colloquium is beschikbaar op https://colloquium2019.itg.be/ en de oproep voor samenvattingen op https://colloquium2019.itg.be/.

***

Be-cause health conferentie over stedelijke gezondheid, 15 & 16 oktober – Deadline verlengd tot 30 juni.

Twee op de drie mensen zullen in 2050 waarschijnlijk in steden of andere stedelijke gebieden wonen. Hoe bereik je universele toegang tot gezondheid in steden? We zijn op zoek naar korte verhalen over ervaringen en onderzoeksresultaten die kansen en uitdagingen op het gebied van gezondheidszorg in steden illustreren. Op 15 en 16 oktober 2019 vindt in Brussel een internationale conferentie plaats over stedelijke gezondheid. Een oproep voor verhalen en samenvattingen is open tot 30 juni. Bekijk de oproep en het voorlopige conferentieprogramma.

***

HSR2020: Een nieuwe visie op de gezondheidszorgstelsels voor een betere gezondheid en sociale rechtvaardigheid – Oproep vanaf september 2019

Het zesde wereldwijde symposium over onderzoek naar gezondheidssystemen zal in november 2020 in Dubai worden gehouden. Op 12 september 2019 worden oproepen voor abstracts voor individuele presentaties en georganiseerde sessies gelanceerd. De uiterste termijn voor de indiening van de inzendingen voor georganiseerde sessies is 14 november 2019. De uiterste datum voor het indienen van individuele samenvattingen is 6 februari 2020. Lees meer over de thema’s en subthema’s via de HSR2020 website.

***

Oproep tot het indienen van een doctoraatsbeurs 2019 van het Instituut voor Tropische Geneeskunde – Uiterste datum 15 september

ITM lanceert de ‘Individual Sandwich PhD Scholarship Call 2019’ met als deadline 15 september 2019. In de oproepronde 2019 zal het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen maximaal vijf doctoraatsbeurzen toekennen aan uitmuntende alumni van zijn internationale master- en expertcursussen, als onderdeel van een uitgebreid capaciteitsversterkingsprogramma ondersteund door het Directoraat-generaal Ontwikkeling (DGD). Lees de oproep zorgvuldig door om meer te weten te komen over de toelatingscriteria, selectiecriteria en richtlijnen voor het indienen van voorstellen.

 

Vertaald met www.DeepL.com/Translator