Prijs Digitalisering voor Ontwikkeling Editie 2018
15/01/2018

Na een succesvolle eerste editie van de Prijs Digitalisering voor Ontwikkeling (D4D) in 2016 kondigen het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) en de Belgische Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking (DGD) met veel genoegen de tweede editie aan. De Prijs D4D Editie 2018 is nu open voor inzendingen rond digitalisering voor ontwikkeling.

Deze tweejaarlijkse prijs kadert binnen de beleidsprioriteit van de Belgische ontwikkelingssamenwerking om in te zetten op digitale technologie als een hefboom voor ontwikkeling. Minister De Croo heeft immers ‘Ontwikkelingssamenwerking (OS)’ en ‘Digitale Agenda’ in zijn portefeuille; wat een waaier aan unieke mogelijkheden biedt. Prijs D4D is één van deze unieke opportuniteiten.

Zoals de eerste editie van de Prijs D4D, legt de Prijs D4D Editie 2018 ook geen thematische beperkingen op; alle initiatieven rond digitalisering ter versterking van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) worden aangemoedigd.

Iedereen met een overtuigend project of innovatief idee rond digitalisering voor ontwikkeling kan deelnemen. Inzenders hebben de Belgische nationaliteit (m.i.v. EU-onderdanen of personen met recht op onbeperkt verblijf in België) of zijn afkomstig uit één van de partnerlanden. Ze kunnen een innovatief idee of startup-project indienen in de categorie ‘iStartUp’, hun succesverhaal inzenden in de categorie ‘iStandOut’ of meedingen naar de publieksprijs in de categorie ‘iChoose’. In 2016 werd de eerste D4D-prijs uitgereikt aan Aksantimed (‘iStartUp’), Solarly (‘iChoose’) en BTC / Palestinian Ministry of Education and Higher Education (‘iStandOut’): http://prized4d.africamuseum.be/nl/winners_edition_2016.

Uiterste inzenddatum is donderdag 1 februari 2018.

De prijsuitreiking en de innovatiebeurs zal plaatsvinden in het najaar van 2018 in het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA).

Voor het wedstrijdreglement, documenten en verdere informatie, ga naar http://prized4d.africamuseum.be/nl.